fbpx

Oralna hirurgija

U savremenoj stomatologiji primena lokalne anestezije omogućava da oralna hirurgija odnosno oralno-hirurške intervencije budu bezbolne, uz minimalnu traumu okolnih tkiva I retke komplikacije.

Vađenje (ekstrakcija) zuba

Ova hirurška intervencija podrazumeva odvajanje zuba iz alveole I njegovo apsolutno bezbolno uklanjanje. Pored rutinskog vađenja zuba nekad je potrebno pristupiti i hirurškom vađenju zuba i impaktiranih umnjaka.

Apikotomija (resekcija korena zuba)

Apikotomija je hirurška intervencija tokom koje se uklanja vrh korena zuba zajedno sa infekcijom na njemu. U toku postupka obavezno je I lečenje kanala korena zuba, kao izvora infekcije.

Resekcija frenuluma

Resekcija frenuluma predstavlja rutinski zahvat koji se izvodi u slučaju visokog pripoja frenuluma za desni, a radi sprečavanja nastanka povlačenja desni i parodontopatije u predelu pripoja, kao i preprotetska priprema kod nosioca totalnih ili parcijalnih proteza bez prednjih zuba.

Režanj operacija

Režanj operacija je naječešće metoda izbora u hirurškom lečenju parodontopatije. Često je neophodna i ugradnja veštačke kosti da bi se popunili defekti nastali kao posledica infekcije.

Nivelacija grebena

Nivelacija grebena spada u preprotetski hirurški postupak gde se bezubi vilični greben podiže na nivo pre spuštanja, odnosno lepo zaravnjuje. Najčešće se radi kod pacijenata kojima je indikovana neka od proteza ili fiksni protetski rad.

HEMISEKCIJA KORENA je intervencija prilikom koje se uklanja jedan koren višekorenog zuba, dok se drugi dovoljno stabilan, ostavlja kao nadogradnja za protetsku terapiju.

CISTEKTOMIJA je zahvat prilikom kojeg se uklanja cista u predelu korena zuba kao posledica hronične infekcije zuba.Ciste se mogu ukloniti jedino hirurškim putem i na taj način se sprečava da pređe u aktivan oblik i dovede do ozbiljne infekcije ili da ne bi svojim rastom ugrozila okolne strukture.

Svoj pregled možete zakazati ovde, a možete nas i posetiti ovde

Oralna hirurgija u AllDent ordinaciji ne samo da ne mora biti neprijatno iskustvo već se, kao i uvek, trudimo da na prvo mesto postavimo brigu za pacijenta.

Radno Vreme

Ponedeljak-petak
12:00 - 19:00
Subota
12:00 - 17:00
Nedelja
Zatvoreno