Kosančićev venac 1, 11000 Beograd

Pozovite nas

065 2082 850

Radno vreme

Pon-Pet: 12:00 - 19:00
Sub: 12:00 - 17:00

Pozovite nas

065 2082 850

Radno vreme

Pon-Pet: 12:00 - 19:00
Sub: 12:00 - 17:00

Zakažite pregled

Savršen osmeh na klik od Vas!

Dečija stomatologija

DEČIJA STOMATOLOGIJA

U dečijem uzrastu karijes mlečnih zuba se javlja veoma često i iz tog razloga su neophodne redovne kontrole. Poseban je problem što se karijes mlečnih zuba lako i brzo širi na ostale zube i može ugroziti mlade stalne zube. Ne treba odlagati posete dece stomatologu. Prve posete se preporučuju nakon nicanja prvih mlečnih zuba u periodu od 6 meseci do godinu dana. Prve posete su jako bitne da bi se na vreme sprečio karijes mlečnih zuba i da bi roditelji bili upoznati sa rizicima nepravilne ishrane i oralne higijene.

Redovne kontrole se uvode nakon dve godine kada se završava nicanje mlečnih zuba. Mlečni zubi su jako bitni,jer čuvaju prostor za stalne zube,nepohodni su radi pravilnog govora i žvakanja. Nakon 6-7 godine niču prvi stalni zubi, jedinice i dvojke. Tada počinje smena zuba te se preporučuje pregled kod ortodonta da bi se na vreme uticalo na rast i razvoj stalnih zuba i međuvilične odnose. Ovo se posebno odnosi na decu gde postoji genetska predispozicija nepravilnog rasta i razvoja vilica i zuba.

decija 3
DEČIJA STOMATOLOGIJA – PREVENCIJA KARIJESA

Jako je bitno sprečiti karijes mlečnih zuba i da prvi kontakt sa stomatologom bude uz igru i smeh,da se kod deteta ne bi stvorio strah od stomatologa. Pravilna higijena i ishrana su najbolja preventiva. Čišćenje mlečnih zubića počinje sa njihovim nicanjem, uz pomoć vlažne gaze u prvih nekoliko meseci, nakon toga se preporučuju mekane četkice za decu. Četkice se menjaju na svaka 2-3 meseca. Paste za zube bez fluora se preporučuju u periodu do 3 godine, dok dete ne nauči da pljuje. Postoji veliki asortiman jestivih pasti bez fluora sa kojima dete stvara naviku pranja zuba. dečija stomatologija

Nakon treće godine uvode se dečije paste za zube sa fluorom.

Pranje uveče je najbitnije. Meke naslage, ostaci hrane i velike količine bakterija tokom noći oštećuju zubna tkiva i stvaraju karijes. U toku dana lučenje pljuvačke je obilnije što pomaže čišćenju zuba i spada u fiziološko čišćenje,a tokom noći ono izostaje. Pored pravilne higijene jako je bitna i ishrana deteta kao i loše navike.Ne preporučuje se uspavljivanje deteta sa flašicom tokom spavanja.Mleko, slatki čajevi i sokovi ostavljaju ugljene hidrate na zubima u dužem periodu. U uzrastu od 12 meseci dete bi trebalo da počne da pije iz čaša. Nicanjem prvih stalnih zuba zalivaju se fisure da bi se sprečio nastanak karijesa.

Naš tim vrši sve rekostrukcije mlečnih zuba ispunima prilagodjenim deci, lečenje mlečnih zuba i vađenje ukoliko je neophodno.

Zakažite pregled

AllDent posebnu pažnju poklanja brizi za pacijenta i preventivi. Zato su pregledi besplatni.

Naši pacijenti

Doktor Aleksić je sjajan i veoma pažljiv. Toplo preporučujem ovu ordinaciju, a naročito doktora Aleksića.

dummypic4
  • Ivan N.
  • Pacijent

Veći deo naše firme se leči u ovoj ordinaciji. U AllDent-u su jednostavno fantastični. Svaka čast.

dummypic4
  • IEP
  • Pacijenti

Kvalitetna usluga, ljubazni doktori, briga za svakog pacijenta maksimalna... Sve pohvale.

dummypic4
  • IBN Studio
  • Pacijenti

Sjajna usluga, razumne cene i što je najvažnije vrlo prijateljski odnos prema pacijentima!

dummypic4
  • Uglješa N.
  • Pacijent

Ordinacija za svaku preporuku, pristupačne cene, predivni dr Srđan, uvek prijatno iskustvo!

dummypic4
  • Zorana V.
  • Pacijent
Osiguravajuće kuće sa kojima sarađujemo
Popusti su mogući i kroz sledeće programe
Platne i kreditne kartice koje prihvatamo