Kosančićev venac 1, 11000 Beograd

Pozovite nas

065 2082 850

Radno vreme

Pon-Pet: 12:00 - 19:00
Sub: 12:00 - 17:00

Pozovite nas

065 2082 850

Radno vreme

Pon-Pet: 12:00 - 19:00
Sub: 12:00 - 17:00

Zakažite pregled

Savršen osmeh na klik od Vas!

Oralna hirurgija i implantologija

U savremenoj stomatologiji primena lokalne anestezije omogućava da oralna hirurgija odnosno oralno-hirurške intervencije budu bezbolne, uz minimalnu traumu okolnih tkiva I retke komplikacije.

ZUBNI IMPLANTI

Zubni implanti su najbolje rešenje u slučaju nedostatka jednog ili više zuba, uključujući nedostatak svih zuba u vilici. Ako 3D snimak pokaže da pacijent podseduje dovoljno vilične kosti za ugradnju zubnog implanta, ugradnja implanta je brza i veoma laka po pacijenta.

Čak i kod potpune bezubosti, zubni implanti ugrađuju se brzo, u dve faze, sa tromesečnom pauzom, tokom koje pacijent nosi privremenu protezu ili fiksne plastične privremene mostove, tako da sam implantski zahvat ne utiče na tempo života.

Ako je potrebno vađenje zuba, to će biti obavljeno prvog dana, a ugradnja šrafova počeće dva ili tri dana kasnije, kada rane zarastu. Nekada je moguće i momentalno ugraditi implante, dok se ponekad preporučuje i duže čekanje, što zavisi od stanja vilice. Odmah po ugradnji implanata pacijent dobija privremenu zubnu protezu. U praksi se pokazalo da je za prvu fazu zubno-implantske intervencije potrebno 7-14 dana. Naredna faza implantske terapije podrazumeva izradu krunica i postavljanje krunica na implante, a definitivne krunice dobijaju se 3-4 meseca kasnije. Kada pacijentima nedostaje veći broj zuba ili kada je pacijent bezub, koriste se ALL ON 4 i ALL ON 6 rešenja, zasnovana na 4-6 implanata po vilici i titanijumsko-keramičkim mostovima.

oralna hirurgija 3
ALL ON FOUR TEHNIKA

Kompletan implantski rad na samo četiri zubna implanta po vilici

All-on-4 je tehnika ugradnje implanata kod totalno bezubih vilica. Sam koncept ALL ON 4 je osmišljen za rešavanje kompleksnih slučajeva totalne bezubosti kada klasična rešenja ne mogu da pomognu.

All-on-4 koncept se primenjuje kod osoba koje nemaju dovoljan kvalitet vilične kosti (debljina, širina, visina, gustina, veliki sinusi…) za postavljanje šest i više implanata pod pravim uglom, što je standardna implantska procedura.

Ugradnja implanata u All-on-4 tehnici

Suština All-on-4 tehnike je u postavljanju dva zadnja implanta pod uglom od oko 45° umesto pod pravim uglom, kao i u korišćenju dužih šrafova za te dve pozicije. Implanti se najčešće postavljaju na poziciji gde su bile četvorke ili petice a kasnije se u protetskoj konstrukciji dodaju “viseće šestice”. Ovi kosi implanti moraju biti i adekvatne širine, pored dužine, kako bi izneli opterećenje visećih zuba. Ugradnjom implanata pod uglom izbegava se kontakt implanta sa nervima ili sinusima, što je i suština samog All-on-4 koncepta: izbegavanje nadoknade kosti i eventualnih povrede nerava i sinusa.

Druga dva implanta postavljaju se najčešće na pozicijama gde su ranije bile dvojke. All-on-4 sistem je koncipiran je tako da četiri implanta, adekvatne dužine i širine, nose protetsku konstrukcija od 12 članova. Važno je napomenuti da na All-on-4 konstrukciju odmah dodaje fiksni privremeni rad, međutim taj rad ne uključuje viseće zube (npr. šestice), već se ti zubi dodaju tek u definitivnoj konstrukciji.

Vađenje (ekstrakcija) zuba

Ova hirurška intervencija podrazumeva odvajanje zuba iz alveole I njegovo apsolutno bezbolno uklanjanje. Pored rutinskog vađenja zuba nekad je potrebno pristupiti i hirurškom vađenju zuba i impaktiranih umnjaka.

Apikotomija (resekcija korena zuba)

Apikotomija je hirurška intervencija tokom koje se uklanja vrh korena zuba zajedno sa infekcijom na njemu. U toku postupka obavezno je I lečenje kanala korena zuba, kao izvora infekcije.

Resekcija frenuluma

Resekcija frenuluma predstavlja rutinski zahvat koji se izvodi u slučaju visokog pripoja frenuluma za desni, a radi sprečavanja nastanka povlačenja desni i parodontopatije u predelu pripoja, kao i preprotetska priprema kod nosioca totalnih ili parcijalnih proteza bez prednjih zuba.

Režanj operacija

Režanj operacija je naječešće metoda izbora u hirurškom lečenju parodontopatije. Često je neophodna i ugradnja veštačke kosti da bi se popunili defekti nastali kao posledica infekcije.

Nivelacija grebena

Nivelacija grebena spada u preprotetski hirurški postupak gde se bezubi vilični greben podiže na nivo pre spuštanja, odnosno lepo zaravnjuje. Najčešće se radi kod pacijenata kojima je indikovana neka od proteza ili fiksni protetski rad.

HEMISEKCIJA KORENA je intervencija prilikom koje se uklanja jedan koren višekorenog zuba, dok se drugi dovoljno stabilan, ostavlja kao nadogradnja za

Oralna hirurgija u AllDent ordinaciji ne samo da ne mora biti neprijatno iskustvo već se, kao i uvek, trudimo da na prvo mesto postavimo brigu za pacijenta.

Zakažite pregled

AllDent posebnu pažnju poklanja brizi za pacijenta i preventivi. Zato su pregledi besplatni.

Naši pacijenti

Doktor Aleksić je sjajan i veoma pažljiv. Toplo preporučujem ovu ordinaciju, a naročito doktora Aleksića.

dummypic4
  • Ivan N.
  • Pacijent

Veći deo naše firme se leči u ovoj ordinaciji. U AllDent-u su jednostavno fantastični. Svaka čast.

dummypic4
  • IEP
  • Pacijenti

Kvalitetna usluga, ljubazni doktori, briga za svakog pacijenta maksimalna... Sve pohvale.

dummypic4
  • IBN Studio
  • Pacijenti

Sjajna usluga, razumne cene i što je najvažnije vrlo prijateljski odnos prema pacijentima!

dummypic4
  • Uglješa N.
  • Pacijent

Ordinacija za svaku preporuku, pristupačne cene, predivni dr Srđan, uvek prijatno iskustvo!

dummypic4
  • Zorana V.
  • Pacijent
Osiguravajuće kuće sa kojima sarađujemo
Popusti su mogući i kroz sledeće programe
Platne i kreditne kartice koje prihvatamo