Kosančićev venac 1, 11000 Beograd

Pozovite nas

065 2082 850

Radno vreme

Pon-Pet: 12:00 - 19:00
Sub: 12:00 - 17:00

Pozovite nas

065 2082 850

Radno vreme

Pon-Pet: 12:00 - 19:00
Sub: 12:00 - 17:00

Zakažite pregled

Savršen osmeh na klik od Vas!

Endodoncija – lečenje zuba

Endodoncija je stomatološka disciplina koja se bavi oboljenjima sadržaja kanala korena zuba tj. zubne pulpe. Zubna pulpa može da oboli iz različitih razloga a jedan od njih je svakako zubni karijes. Kada bakterije i njihovi toksini prodru u komoru zuba dolazi do njene upale koja se naziva pulpitis. Daljim dejstvom bakterija i njihovih toksina dolazi do prekida snabdevanja zuba krvlju i odumiranja sadržaja kanala korena,a tada nastaje gangrena. Bakterije takodje mogu da preko vrha korena zuba, apeksa, prodru u viličnu kost, a kao posledica nastaje proces na vrhu korena.

LEČENJE KANALA KORENA ZUBA

Endodoncija odnosno endodontska terapija podrazumeva uklanjanje inficiranog i nekrotičnog sadržaja iz kanala korena zuba, ispiranje kanala korena i njegovo hermetičko zatvaranje. U zavisnosti od broja korena zuba, kakva je njihova prohodnost i da li u kanalu postoji infekcija određuje se broj intervencija ove stomatološke usluge.

Postupak lečenja

Sam postupak lečenja već duži niz godina je potpuno bezbolan i pacijenti se osećaju ugodno tokom njega, a savremena dentalna tehnologija dostupna danas osigurava njen kvalitet.

Ono uključuje:

  • odstranjivanje zubne pulpe (živca)
  • čišćenje i širenje kanala korena
  • zatvaranje kanala korena biokompatibilnim materijalom
  • postavljanje ispuna (plombe) ili keramičke krune (navlake), zavisno od stanja zuba.  

Kod nas u ordinaciji All Dent se koriste najsavremenije tehnike i endodontski instrumenti za terapiju pulpe. To su pre svega ručni i mašinski instrumenti na bazi nikl-titanijumskih legura (Ni-Ti), koji u sebi sadrže i lokatore vrha korena zuba.

endodoncija 3

Zakažite pregled

AllDent posebnu pažnju poklanja brizi za pacijenta i preventivi. Zato su pregledi besplatni.

Naši pacijenti

Osiguravajuće kuće sa kojima sarađujemo
Popusti su mogući i kroz sledeće programe
Platne i kreditne kartice koje prihvatamo